هر چند مجلس برای افزایش این قبیل موارد، چراغ قرمز نشان داده، چند وقتی است، زمزمه افزایش قیمت تعرفه ها در لابلای اظهارات وزارت نیرو شنیده می شود، به گونه ای که مدیر عامل برق منطقه ای تهران گفته: پشنهاد ما این است که باید در قیمت ها تجدیدنظر شود.
کد خبر: ۴۴۳۸۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۱ 19 June 2017
وزیر نیرو به تازگی از آزاد کردن قیمت آب و برق خبر داده و انجام این کار را برای توسعه این صنایع ضروری دانسته است. بنا بر گفته های این وزیر، قرار است قیمت آب و برق تا سال 1400 آزاد شود. با این حساب، ممکن است قیمت آب و برق با این روش تا چند برابر نیز افزایش یابد.

به گزارش «تابناک»؛ این در حالی است که این موضوع با مخالفت شدید برخی نمایندگان مجلس روبه رو شده است، به گونه ای که برخی از آنها بر این باورند، هم اکنون نیز قیمت ها به حدی بالاست که برخی توان پرداخت آن را ندارند.

البته داستان این گرانی ها قصه درازی دارد و این افزایش ها در سال گذشته از زمانی آغاز شد که چند ماه پیش از افزایش قیمت ها، وزیر نیرو به صراحت اعلام کرد: قرار نیست در سال 95 هیچ افزایش قیمتی رخ دهد؛ اما افزایش 10 درصدی قیمت برق پس از آنکه همه اعلام کرده بودند افزایش نمی یابد، انجام شد و نوعی سردرگمی برای همه ایجاد کرد.

در آن زمان، وزیر نیرو با صدور بخشنامه ای در سیزدهم شهریور گذشته، مصوبه افزایش قیمت را برای همه شرکت های برق منطقه ای ابلاغ کرد. وی با اینکه چندین بار در سال قبل اعلام کرده بود، برق گران نخواهد شد، محمودی، قائم مقام وزارت نیرو اعلام کرد: بنا بر قانون هدف مندی قیمت ها باید تا سقف 20 درصد افزایش می یافت، ولی ما آن را 10 درصد گران کرده ایم.

با این حال، مجلس شورای اسلامی در سال گذشته در جریان بررسی لایحه بودجه 96 از هر گونه افزایش قیمت در برق جلوگیری کرده تا دیگر هیچ گرانی امسال به اسم مجلس ختم نشود.

محمد مفتح، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص این موضوع گفته است: تصمیم مجلس و کمیسیون تلفیق در سال جاری، به گونه ای بود که قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین، گازوئیل، و دیگر حامل های انرژی افزایشی نداشته باشند.

هر چند مجلس برای افزایش این قبیل موارد، چراغ قرمز نشان داده، چند وقتی است، زمزمه افزایش قیمت تعرفه ها در لابلای اظهارات وزارت نیرو شنیده می شود، به گونه ای که مدیر عامل برق منطقه ای تهران گفته، پشنهاد ما این است که باید در قیمت ها تجدیدنظر شود.

موضوعی که وزیر نیرو نیز از آن حمایت کرده و در مراسم تسویه خانه پردیس، از سناریوی آن تا سال 1400 خبر داد که قیمت آب و برق بر اساس آن آزاد شود و آن را برای اجرای پروژه ها ضروری ارزیابی کرد.

مشخص نیست با آزاد شدن قیمت آب و برق ـ که وزیر نیرو از جدی بودن آن گفته ـ قبض آب و برق چندین برابر قیمت فعلی به درب خانه ها فرستاده شود، ولی برخی رسانه ها واقعی شدن قیمت آب و برق را زمینه شک قیمتی چند برابر شدن می دانند. از همین روی، برخی نمایندگان ضمن مخالفت با آن واقعی شدن قیمت ها را به زمانی موکول کرده اند که درآمدهای مردم نیز واقعی شود.

صفری، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: کلیت این موضوع در کمیسیون انرژی مخالف است. زمانی که از وزارت خانه تماس گرفتند و اعلام کردند، هزینه ها بالاست، ما به آنها گفتیم که هزینه های جاری را کم کنند.

این نماینده مجلس گفت: هزینه های پاداش آخر سال را کم کنند، هزینه سفرهای خارجی را پایین بیاورند و مأموریت های اضافی خود را کم کنند. همچنین باید مدیریت ها بومی و سمینارهای آنها از حالت سمیناهار خارج و هتل های آنچنانی برای انجام این امور کم شود. آن زمان خود به خود هزینه ها پایین می آید و نیاز به افزایش قیمت نداریم.

وی گفت: تولید هزینه آنچنانی ندارد که ما بخواهیم یقه مردم را بگیریم. مردم در وضعیت موجود واقعا توان پرداخت ندارند؛ اما متأسفانه مسئولان ما زیاد به آن چیزها اهمیت نمی دهند و به هر نحو شده می خواهند هزینه های اضافی را نیز از جیب مردم در بیاورند.

به نظر می رسد، مسئولان پیش از هرگونه افزایش قیمت که آن را تنها میانبر خودکفایی می دانند، باید بیش از هر چیز دیگر، به فکر برداشتن بار اضافی هزینه ها باشند و پیش از آن فکری برای افزایش ها کنند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار