کد خبر: ۶۰۱۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۳ 07 May 2018

دومین جشنواره گردشگری ایل آفرید کشور با حضور شماری از مسئولان سیستان وبلوچستان امروز /یکشنبه/ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی زاهدان گشایش یافت.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: 70 غرفه این نمایشگاه به استان های سراسر کشور و 110 غرفه دیگر به حدود 300 فعال حوزه صنایع دستی سیستان و بلوچستان تعلق دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 51 درصد جمعیت سیستان و بلوچستان روستایی و عشایر هستند این نمایشگاه فرصت ویژه ای برای آنان در زمینه بازاریابی تولیداتشان است.
وی گفت: علاقه مندان به جاذبه های گردشگری برای بازدید از این نمایشگاه همه روزه تا 19 اردیبهشت از ساعت 15 تا 21 می توانند به محل دائمی نمایشگاه های بین المللی زاهدان مراجعه کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شعار امسال در حمایت از کالای ایرانی در این نمایشگاه تلاش شده فضا را به سمتی ببریم که تولیدات داخلی مورد توجه قرار گیرد.
میرحسینی راه اندازی کپر به عنوان نماد بلوچستان، سیاه چادر به عنوان نماد اقوام ایرانی و خانه روستایی به عنوان نماد مردم سیستان به همراه موسیقی های نواحی مختلف کشور را از جمله برنامه های پیش بینی شده دومین نمایشگاه ایل آفرید کشور در زاهدان ذکر کرد.
وی گفت: نمایشگاه گردشگری ایل آفرید با هدف معرفی ظرفیت های گردشگری سیستان و بلوچستان، غذاهای بومی محلی، سوغات و هدایای استان، معرفی ظرفیت های بخش خصوصی دراین بخش برنامه ریزی شده است.
به گزارش ایرنا تاریخچه صنایع دستی در سیستان و بلوچستان همچون دیگر مناطق ایران به گذشته های دور بر می گردد به طوری که بر اساس مشاهدات باستان شناسان نخستین شواهد دست ساخته ها در این استان را می توان ابزار سنگی ساخته شده توسط انسان در منطقه لادیز مربوط به دوره پارینه سنگی دانست اما آن چیزی که به صورت متداول به عنوان صنایع دستی عموم مردم می شناسند به سایت های باستان شناسی استان نظیر شهر سوخته با آثاری همچون حصیر بافی، پارچه بافی و ابزار چوبی با قدمت پنج هزار ساله بر می گردد.
به گفته بسیاری از کارشناسان صنایع دستی تجلی ویژگی های فرهنگی و مظهر تمدن انسان های هر جامعه در گذر تاریخ است.
استان سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، هیرمند، زهک، هامون، نیمروز، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب سوران، مهرستان، ایرانشهر، دلگان، فنوج، قصرقند، نیکشهر، سرباز، کنارک و چابهار و داشتن صدها اثر باستانی، تاریخی، فرهنگی و مکان های تفریحی و دیدنی، سواحل زیبا، بازارهای متعدد با کالاهای داخلی و خارجی، منطقه آزاد و کوه سرافراز تفتان و از همه مهمتر مردمی مهربان و میهمان نواز همواره چشم انتظار مسافران و گردشگران است.
وجود مرزهای طولانی زمینی و دریایی و سدها و رودخانه های متعدد، باغات میوه های گرمسیری و صنایع دستی منحصر به فرد از دیگر توانمندی ها و جاذبه های پهناورترین استان کشور است.
سفر به سیستان و بلوچستان از طریق هوایی، دریایی و سه محور زمینی خراسان - زاهدان - زابل، کرمان - زاهدان، کرمان - ایرانشهر و جاسک - کنارک - چابهار امکان پذیر است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار