دولت آمریکا طی اقدامی نامعمول، از عربستان و برخی از کشورهای عربی همسو با خودش در اوپک درخواست کرده تولید نفت را سریعاً روزانه یک میلیون بشکه افزایش دهند.
کد خبر: ۶۱۷۰۹۱
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰ 10 June 2018

به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ،  یکصد و هفتاد و چهارمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپک ۲۲ ژوئن (جمعه، یکم تیرماه) در وین اتریش برگزار می‌شود. این اجلاس در حالی برگزار می‌شود که صنعت نفت ایران بار دیگر از سوی آمریکا مورد تهدید تحریم نفتی قرار گرفته است.

این در حالی است که از سال 94 که برجام به تصویب کشورهای غربی و آمریکا رسید، تحریم نفتی ایران برداشته شد و کشورمان توانست در مدت کوتاهی صادرات نفت خود را به میزان پیش از تحریم‌ها بازگرداند. اینک و در آستانه برگزاری نشست 174 اوپک، صادرات نفت ایران در وضعیت مبهمی قرار گرفته است و کشورهای عضو اوپک در معرض آزمونی مهم قرار گرفته‌اند. آزمونی که استقلال اوپک از یکجانبه گرایی و خصومت ایالات متحده و برخی کشورهای منطقه را به رخ خواهد کشید.
 
در این خصوص، بیژن زنگنه، وزیر نفت، نامه‌ای به سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و صنعت امارات و رئیس دوره‌ای کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کرده است. وزیر نفت در این نامه با اشاره به تحمیل تحریم یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران که ناقض توافق‌های بین‌المللی است و همچنین با اشاره به «ماده ۲» اساسنامه اوپک که به حمایت از منافع هر یک یا همه کشورهای عضو تاکید دارد، خواستار گنجاندن دستور کار جداگانه‌ای در کنفرانس آتی اوپک تحت عنوان «حمایت اجلاس وزرای اوپک از اعضایی که تحت تحریم‌های غیرقانونی، یکجانبه و فرامرزی قرار می‌گیرند» شده است. وی در این نامه تأکید کرده است: چنانچه در نتیجه اعمال این تحریم‌ها، سهم جمهوری اسلامی ایران از بازار نفت کاهش یابد، پس از رفع محدودیت‌های غیرقانونی اعمال شده، ایران در اسرع وقت به سطح تولید عادی خود بازخواهد گشت و هیچگونه محدودیتی را در این باره نخواهد پذیرفت. زنگنه با اشاره به اظهارنظر برخی اعضای اوپک در روزهای اخیر متذکر شده است که هیچ کشوری سخنگوی اوپک نیست و تصمیم‌های سازمان تنها با اجماع همه اعضای آن صورت می‌گیرد.
 
درخواست آمریکا از اوپک برای افزایش تولید نفت
اما همانطور که اشاره شد، با اعمال تحریم‌های قریب الوقوع فروش نفت ایران در بازارهای جهانی، استقلال اوپک از تصمیمات سیاسی، بار دیگر در محک جدی قرار گرفته است، استقلالی که اوپک در دوره اول تحریم‌های نفتی ایران، نمره قبولی از آن نگرفته است. در تازه‌ترین رویداد، بلومبرگ گزارش داده که دولت آمریکا طی اقدامی نامعمول، از عربستان و برخی از کشورهای عربی همسو با خودش در اوپک درخواست کرده تولید نفت را سریعاً روزانه یک میلیون بشکه افزایش دهند.
 
بر اساس این گزارش، در پی افزایش قیمت بنزین در آمریکا به بالاترین میزان طی سه سال گذشته و اعلام نارضایتی دونالد ترامپ از سیاست‌های اوپک در صفحه توییتر خود، مقامات آمریکایی طی درخواستی از برخی اعضای اوپک خواستار افزایش تولید نفت شده‌اند. بلومبرگ نوشته که علت دیگر این درخواست نامعمول آمریکا، بازگشت تحریم‌های ایران است. این گزارش از قول منابعی که به‌خاطر محرمانه بودن موضوع نخواسته‌اند نامی از آنها برده شود، می‌افزاید: درخواست آمریکا از اعضای اوپک در نشست هفته گذشته کشورهای عربی عضو این سازمان در کویت مورد بررسی قرار گرفته است.
 
در نشست غیررسمی سران اوپک چه گذشت؟
اما در نشست غیررسمی سران اوپک چه گذشت؟ اوپک و هم پیمانانش در توافق کاهش تولید نفت در یک نشست غیررسمی در شهر کویت، بر ضرورت حفظ همکاری برای تشویق سرمایه گذاری مناسب به منظور تضمین عرضه باثبات نفت تاکید کرده‌اند. خبرگزاری کویت با اشاره به بیانیه کمیته نظارت مشترک وزیران اوپک و غیراوپک گزارش کرد: وزیران انرژی عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، الجزایر و عمان نشست مشورتی غیررسمی در شهر کویت برگزار کردند.
 
این مقامات درباره وضعیت بازار و پایبندی تولیدکنندگان به توافق کاهش تولید گفت و گو کردند. طبق بیانیه منتشره، این وزیران ضرورت شرایط مطلوب بازار را مورد تاکید قرار دادند که به سرمایه گذاری مناسب در بخش انرژی تحرک بخشیده و عرضه کافی نفت را تضمین خواهد کرد تا در وقت مناسب، پاسخگوی تقاضای فزاینده باشد و کاهش تولید در برخی از نقاط جهان را جبران کند. این دیدار پس از این برگزار شد که عربستان و روسیه سیاست جدیدی را برای بازنگری در تولید نفت اعلام کردند. اکثر تولیدکنندگان درباره پیشنهاد افزایش تولید مورد مشورت قرار نگرفتند و قیمتهای نفت پس از اعلام این خبر کاهش یافت. اوپک و تولیدکنندگان متحد این گروه شامل روسیه و عمان قرار است اواخر ژوئن در وین به منظور مذاکره درباره توافق کاهش تولید که در حال حاضر مقرر شده تا پایان امسال اجرا شود، دیدار رسمی داشته باشند.
 
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اظهار کرده کشورش به متعادل نگه داشتن بازار نفت متعهد است. پایبندی روسیه به توافق کاهش تولید در ماه مه ۹۵ درصد بود. روسیه و ونزوئلا که هر دو عضو کمیته نظارت بر اجرای توافق کاهش تولید هستند در نشست شهر کویت حضور نداشتند. وزیران حاضر در نشست شهر کویت خواستار حفظ شراکت فعلی به منظور وفق یافتن با تحولات بازار نفت مطابق با منافع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و حمایت از رشد اقتصاد جهانی شدند. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک نیز در سخنانی اظهار کرده بود فاز مهم بعدی که پیش روی ما قرار دارد، پایدار کردن تعادل عرضه و تقاضا در بازار و بهبود تدریجی سرمایه‌گذاری و بازگشت اعتماد به صنعت نفت است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی ما، اطمینان از مناسب بودن سطح سرمایه‌گذاری به شیوه قابل پیش‌بینی است.
 
وی خاطرنشان کرده بود روند سرمایه‌گذاری امسال بهبود یافته اما سرمایه‌گذاری کافی در پروژه‌های بلندمدت که مبنای عرضه آتی و بنیان آینده این صنعت است، وجود ندارد. میزان سرمایه‌گذاری ضروری در صنعت نفت تا سال ۲۰۴۰ به منظور تأمین تقاضایی که احتمالاً از ۱۱۱ میلیون بشکه در روز فراتر می‌رود، حدود ۱۰.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. قیمت نفت برنت امسال ۱۳ درصد رشد کرده و توافق کاهش تولید به هدف مهم حذف مازاد جهانی نائل شده است. ذخایر مازاد که باعث شده بود قیمت‌های نفت در سه سال گذشته ریزش کنند، در آوریل به پایین متوسط پنج ساله در کشورهای توسعه یافته سقوط کردنددولت آمریکا طی اقدامی نامعمول، از عربستان و برخی از کشورهای عربی همسو با خودش در اوپک درخواست کرده تولید نفت را سریعاً روزانه یک میلیون بشکه افزایش دهند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار