کد خبر: ۶۵۷۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱ 20 September 2018

 

به گزارش ایرنا محمد هادی مرعشی روز سه شنبه در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: اگر این بیماری شیوع و توسعه پیدا کند کنترل آن بسیار سخت خواهد بود به همین دلیل باید جلوتر از این بیماری حرکت کنیم.
وی ادامه داد: با اقدامات پیشگیرانه باید جلوی شیوع این بیماری خطرناک به سیستان و بلوچستان و دیگر استانهای کشور را بگیریم.
سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه چابهار و شهرهای جنوبی این استان بیشتر از سایر نقاط مستعد شیوع پشه آئدس و بیماری تب دانگ هستند، ادامه داد: نشست بعدی این کارگروه برای بررسی بیشتر این بیماری در چابهار به میزبانی دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر برگزار می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه پشه ناقل این بیماری از طریق بارهای منتقل شده در بازارچه های مرزی و بنادر وارد کشور می شود، ضرورت دارد تا این سطح خطر متوجه همه دستگاهها از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، شیلات و بازارچه های مرزی شود.
مرعشی خاطر نشان کرد: اهمیت کارگروه سلامت و امنیت غذایی به اندازه اهمیت شورای تامین سیستان و بلوچستان است به همین دلیل همه دستگاه های عضو مکلف به اجرای مصوبات و وظایف خود هستند.
وی با بیان اینکه خطر این بیماری در راه است و باید قبل از آن به فکر پیشگیری بود، اظهار داشت: کنترل بیماری های خطرناکی مانند فلج اطفال و مالاریا در ایران و همین طور در سیستان و بلوچستان نشان می دهد که کنترل بیماری های نوپدید مانند تب دانگ نیز غیرممکن نیست و می توان با برنامه زمان بندی شده از اثرات و پیامدهای احتمالی جلوگیری کرد.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای مبارزه با این بیماری باید همه توان خود را در جنوب این استان به کار گیریم تا این مشکل به مرکز و شمال استان و همچنین استانهای دیگر توسعه پیدا نکند.

**لاستیک های فرسوده در چابهار محل اصلی رشد آئدس
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست اظهار داشت: یکی از مکان هایی که این پشه علاقه زیادی برای تخم ریزی دارد درون لاستیک های فرسوده است که وجود تعداد زیاد این لاستیک ها در چابهار یکی از معضلات اصلی در این زمینه به شمار می رود و نیاز به اقدام اساسی دارد.
وی ادامه داد: از آنجایی که این بیماری در 60 کیلومتری مرز چابهار با کشور پاکستان قرار دارد وجود لاستیک های فرسوده که به وفور در حاشیه این شهر دیده می شود شرایط را مستعد برای رشد و تکثیر این پشه می کند.
طباطبایی خاطر نشان کرد: گلدان گیاهان تزئینی و گیاه بامبو که به کشور وارد می شود از دیگر راههای انتقال پشه آئدس از محلی به محل دیگر است.
وی اظهار داشت: همچنین آبی که در زیر کولرهای گازی جمع می شود و برای شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان موضوعیت دارد یکی دیگر از محل های مستعد برای رشد این پشه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: گزارشی در سال 2017 در رسانه های پاکستان منتشر شد که براساس آن 472 نفر در بندر گوادر این کشور به تب دانک مبتلا شدند و این موضوع خطر بزرگی برای کشور ما محسوب می شود.
وی ادامه داد: مناطق مستعد برای رشد این پشه در سیستان و بلوچستان شناسایی شده و در جنوب این استان به شدت خطر انتقال تب دانگ و رشد و تکثیر ناقل بیماری بالاست.
طباطبایی تصریح کرد: از آنجایی که این پشه از طریق بار منتقل می شود با افزایش تبادلات تجاری ایران با پاکستان تمامی جاده های سیستان و بلوچستان از جمله نقاط مستعد برای انتقال این پشه محسوب می شود.
وی بیان کرد: به دلیل وجود منطقه آزاد تجاری، وجود لنج ها و کشتی های باربری در چابهار، بیشترین خطر انتقال و شیوع این بیماری در این شهر وجود دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با وجود پیشرفت های ایجاد شده در علوم پزشکی و کاهش قابل توجه بیماری های عفونی با بیماری های نوپدید مواجه هستیم که به دلایل متعدد گسترش پیدا می کنند.
وی افزود: یکی از این بیماری های نوپدید بیماری 'تب دانگ' از طریق پشه آئدس است که بیش از 100 کشور دنیا درگیر آن هستند.
طباطبایی ادامه داد: سالانه 390 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا می شوند و تا کنون 25 هزار نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
وی با بیان اینکه نکته قابل توجه درباره بیماری تب دانگ همه گیری بسیار وسیع آن است، تصریح کرد: پاکستان بیش از هشت سال با این بیماری درگیر است و در محل هایی که تب دانگ به صورت ایپدمی شیوع پیدا می کند آن قدر موارد بستری زیاد است که مجبور می شوند بیمارستان ها را از بیماران دیگر خالی و فقط مبتلایان به تب دانگ را پذیرش کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: پشه آئدس که ناقل این بیماری است با وجود آنکه شعاع پروازی زیادی ندارد اما از کوچکترین فرصت استفاده و در همه جا تخم ریزی می کند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود هزار و 600 کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار