کرمانشاه- ایرنا- کارشناس‌تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: زوار اربعین‌حسینی (ع) در طول سفر، برای جلوگیری از گرمازدگی بهتر است قبل از احساس تشنگی آب بنوشند.
کد خبر: ۷۸۸۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۰ 15 October 2019

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا،لیلا رضازاده ، اظهارداشت: آب آشامیدنی باید بهداشتی و به صورت بسته بندی شده مصرف شود و هریک ربع ساعت نصف استکان آب نوشیده شود.

رضازاده ادامه داد: از مصرف آب چشمه و مکان های غیرقابل شناخت خودداری شود و از یخ های روباز هم به هیچ عنوان استفاده نشود.

این مسوول ادامه داد: موادغذایی خشک همانند لوبیا پلو و عدس پلو در مقایسه با انواع خورشت ها، در طول سفر جایگزین بهتری است چرا که کمتر دچار آلودگی می شوند.

رضازاده با تاکید براینکه موادغذایی نباید طولانی مدت نگهداری شود، افزود: پیشنهاد می شود از مواد تغذیه ای پرنمک همانند آجیل، چیپس و پفک استفاده نشود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با تاکید براینکه زواری که به بیماری قلبی مبتلا هستند باید از موادغذایی دارای فیبر، بیشتر استفاده کنند، ادامه داد: سبزی، میوه، نان های سبوس دار و غذاهای حاوی حبوبات برای این افراد مناسب است.

به گفته رضازاده، زوار مبتلا به زخم معده بهتر است مصرف غذاهای محرک و سرخ شده و نوشیدنی هایی همچون قهوه را کم تر کنند و غذاها را در وعده های بیشتر و کم حجم تر مصرف کنند.

کارشناس‌تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با تاکید براینکه در طول سفر به هیچ عنوان نباید لبنیات غیرپاستوریزه مصرف شود، افزود: با توجه به گرمی هوا، دوغ های کم نمک و شربت خاکشیر برای زوار مفید است.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

 

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار