اردشیر شهرکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت گیاهان
دارویی سیستان و بلوچستان را 2 هزار و 700 هکتار ذکر کرد و اظهار داشت: این
استان به دلیل تنوع اقلیمی و شرایط مساعد ظرفیت و توانمندی تولید گستره
وسیعی از گونه های گیاهان دارویی را در عرصه های طبیعی و زراعی دارد به
طوری که برخی گونه های ارزشمند دارویی به صورت اندمیک و انحصاری صرفا در
این استان تولید می شود.
وی ادامه داد: کم توقع بودن گیاهان دارویی و
سازگاری آنها با شرایط سخت محیطی و انواع تنش ها، آنها را به گزینه ای
مطلوب برای گنجاندن در الگوی کشت مناطق مختلف سیستان و بلوچستان تبدیل کرده
است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد:
پتانسیل توسعه و تولید گیاهان دارویی در استان بسیار بالاتر از سطوح موجود
است اما به دلایل مختلف از جمله نبود شناخت کافی از گیاهان دارویی موجود و
خواص آنها، عدم شکل گیری صنایع مرتبط در کشور و استان، عدم ارتباط با
بازارهای جهانی و آگاهی از تقاضای بازار، وجود نداشتن افراد متخصص در این
زمینه و نبود ماشین آلات و ادوات مناسب کاشت، داشت و برداشت این محصولات در
استان سبب شده است در این زمینه پیشرفت زیادی حاصل نشود.
وی تاکید کرد:
ایجاد صنایع مرتبط با بسته بندی، فرآوری و بازار رسانی می تواند زمینه ساز
توسعه گیاهان دارویی در سیستان و بلوچستان شود.
سیستان و بلوچستان به
سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید
محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز،
پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید
محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های
برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر
سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار
هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار
هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری
تولید می شود.