اردشیر شهرکی اظهار داشت: هشت هزار و
712 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت پسته اختصاص دارد که 6 هزار و
10 هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی ادامه داد: کله قوچی،
اوحدی، اکبری، بادامی، فندوقی، ممتاز و احمد آقایی عمده ارقام پسته در این
استان را تشکیل می دهند که در شهرستان های خاش، زاهدان و میرجاوه کشت و
تولید می شود.
وی با بیان این که سطح زیر کشت پسته به دلیل درآمدزایی
بسیار مطلوب برای کشاورزان هرسال رو به افزایش است گفت: برداشت پسته در
استان از اوایل شهریور آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه دارد.
مدیر
باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان کمبود واحدهای بسته بندی،
فرآوری و ترمینال ضبط پسته را از جمله بخشی از مشکلات این بخش برشمرد و
افزود: با تلاش و پیگیری های صورت گرفته امسال عرضه پسته استان با برند
داخلی به بازارهای داخل و خارج کشور محتمل است زیرا این محصول به دلیل
شرایط اقلیمی مناسب و استفاده بسیار کم از کود شیمیایی از مرغوبیت بالایی
برخوردار است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط
استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و
نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا،
هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید
محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های
برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر
سال توان تولید 2 بار محصول را دارند.
هم اینک در بیش از 200 هزار
هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان محصولات زراعی و در 80 هزار
هکتار از باغ های استان انواع میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری و سردسیری
تولید می شود.