خبرگزاری شبستان:توسعه صنایع پتروشیمی در چابهار براساس تاکیدات مقام معظم رهبری بر تسریع توسعه سواحل مکران در سال ۱۳۹۱ اجرایی شد و در این راستا چابهار تنها بندر اقیانوسی ایران، قطب سوم پتروشیمی کشور می شود.
کد خبر: ۳۴۸۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۷ 24 December 2016

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت توسعه نگین مکران در راستای نشست هیات دولت در مرکز استان سیستان و بلوچستان و انتخاب منطقه چابهار به عنوان قطب آتی توسعه صنعت پتروشیمی به ثبت رسید. شهرک پتروشمی مکران در محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار واقع شده است که شامل طرح‌های اوره آمونیاک، متانول، متانول آمونیاک، انواع پلی اتیلن، آروماتیک، MEG، MTP و کریستال ملامین می‌باشد. ظرفیت تولیدی این مجتمع در حدود 23 میلیون تن در سال پیش‌بینی شده که از این میزان تولید، 20 میلیون تن صادراتی و مابقی محصولاتی است که بعنوان خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی و صنایع پایین دستی در نظر گرفته شده است و یا وارد بازارهای کشور خواهد شد.

 

بنابراین گزارش، قرار است حدود 30 واحد پایین دستی نیز در شهرک پتروشیمی مکران احداث شود. شرکت توسعه نگین مکران متولی  ایجاد زیرساخت‌ها (دریافت زمین و ایجاد امور زیربنایی جهت ساخت شهرک پتروشیمی مکران)، تامین سرویس‌های جانبی متمرکز (یوتیلیتی)، توسعه و احداث انبارها، پایانه‌ها و مخازن صادراتی و نیز احداث خطوط انتقال گاز متان (از خط لوله هفتم سراسری) و اتان جهت تامین خوراک طرح‌های پتروشیمی و نیز مدیریت شهری شهرک مکران است در واقع این شرکت بعنوان متولی توسعه و ایجاد قطب سوم صنعت پتروشیمی کشور در منطقه آزاد چابهار محسوب می شود.

 

خوراک طرح های مستقر در این شهرک عمدتا گازهای اتان و متان است. به‌طوري که روزانه 57 میلیون مترمکعب گاز طبیعی و سالانه 2/6 میلیون تن اتان نیاز دارد.  گاز طبیعی موردنیاز این شهرک از طریق خط لوله هفتم سراسری گاز که هم‌اکنون تا ایرانشهر کامل شده تغذیه خواهد شد. برای تامین گاز اتان موردنیاز، گزینه انتقال به وسیله خط لوله از مسیر عسلویه به چابهار به طول 1050 کیلومتر در نظر گرفته شده است.

 

این گزارش می افزاید: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه و اتکا بر توان داخلی؛ توسعه شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران در دستور کار قرار گرفته است. محمدرضا موثقی ‌نیا، مدیرعامل شرکت پتروشیمی توسعه نگین مکران در تشریح آخرین وضعیت ساخت شهرک پتروشیمی مکران در چابهار به ایرنا گفته است: "توسعه صنایع پتروشیمی در چابهار براساس تاکیدات مقام معظم رهبری بر تسریع توسعه و آبادانی سواحل مکران در سال 1391 در هیات دولت تصویب و اجرایی شده است. شرکت شستان در سال 1391 طی تفاهمی با وزارت نفت، مسئولیت توسعه صنایع پتروشیمی در سواحل مکران (چابهار) را به عهده گرفته است. شهرک پتروشیمی مکران در محدوده منطقه آزاد چابهار در زمینی به گستره حدود هزار و 200 هکتار برای ایجاد زیرساخت ‌ها، تامین یوتیلیتی و آماده ‌سازی قطعات زمین برای واگذاری به سرمایه ‌گذاران در اختیار این شرکت قرار گرفت.

 

اخذ مجوز زیست محیطی ساخت هفت واحد پتروشیمی با ظرفیت تولید 8.5 (هشت و نیم) میلیون تن در سال و موافقت وزیر نفت با اختصاص 30 میلیون مترمکعب گاز طبیعی متان برای خوراک این واحدها از آخرین اقدامات مثبت انجام شده در شهرک پتروشیمی مکران است. تاکنون زیرساخت‌ های این شهرک شامل تاسیسات شهری آب، برق، مخابرات و سیستم جمع آوری آب های سطحی به میزان 65 درصد پیشرفت داشته است. تاکنون مذاکرات مربوط به سرمایه ‌گذاری با بیش از 12 سرمایه‌ گذار داخلی و خارجی به اتمام رسیده و با هشت مشارکت‌ کننده خارجی در حال مذاکره هستیم. همچنین در بخش یوتیلیتی اقدامات موفقی در جذب سرمایه ‌گذار انجام شده بطوریکه حضور سرمایه‌ گذاران داخلی و خارجی در 2 بخش از واحد یوتیلیتی قطعی شده است."

 

یادآور می شود: شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعیت از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان (مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است. بندر چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار