نمک، یکی از مهم ترین ادویه ها می باشد که در طبخ تمام غذاها و برای مزه دار کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد. البته انواع مختلفی از نمک معمولی، نمک دریایی، نمک سلتی و نمک کوشر وجود دارد. مزه و بافت هر یک از این نمک ها با یکدیگر متفاوت بوده که باعث کاربرد و مصرف جداگانه و متفاوتی شده است. دلیل این امر نیز به خاطر میزان سدیم و مواد معدنی هر یک از این انواع نمک می باشد.
کد خبر: ۸۴۰۰۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۵ 22 May 2020

نمک، یکی از مهم ترین ادویه ها می باشد که در طبخ تمام غذاها و برای مزه دار کردن آن مورد استفاده قرار می گیرد. البته انواع مختلفی از نمک معمولی، نمک دریایی، نمک سلتی و نمک کوشر وجود دارد. مزه و بافت هر یک از این نمک ها با یکدیگر متفاوت بوده که باعث کاربرد و مصرف جداگانه و متفاوتی شده است. دلیل این امر نیز به خاطر میزان سدیم و مواد معدنی هر یک از این انواع نمک می باشد.

در این مطلب قصد داریم که به بیان تفاوت نمک دریا و نمک عادی بپردازیم و تفاوت ها و کاربردهای هر یک را ذکر کنیم.

 نمک عادی

نمک عادی

نمک از ترکیب سدیم و کلر ساخته شده که علاوه بر مزه دار کردن انواع غذاها، برای نگهداری و حفظ مواد غذایی برای طولانی مدت نیز کاربرد دارد. وجود مواد معدنی سدیم و کلر در این ماده تصفیه شده باعث حفظ سلامتی بدن و بهبود عملکرد مغز و اعصاب می‌ شود.

 البته مصرف مقدار زیاد نمک باعث افزایش فشار خون، خطر سکته مغزی و قلبی، پوکی استخوان و… خواهد شد. همین دلیل برای افرادی که مشکل و پیشینه فشار خون بالا دارند، بهتر است که در مصرف این خوراکی و طعم دهنده عالی، جانب احتیاط را مد نظر قرار بدهند.

نمک دریا 

نمک دریا

نمک دریا از طریق تبخیر آب دریا تهیه شده و بخش بیشتر آن ترکیبی از مواد کلرید سدیم می ‌باشد. البته مواد معدنی دیگری چون روی، آهن و پتاسیم نیز در این نوع نمک تصفیه شده دریا نیز وجود دارد که باعث ارزش بیشتر آن شده است. رنگ تیره تر بودن نمک دریا نشان از وجود بیشتر مواد معدنی آن است. اما این نکته را نیز باید در نظر بگیرید که این رنگ تیره نمک نشان از وجود سرب در آن به دلیل آلودگی های دریا و اقیانوس نیز می باشد. از این رو این ماده مفید و خاص ممکن است که قدری مشکل و آسیب نیز به دنبال داشته باشد.

نمک دریا در مقایسه با نمک عادی، دانه های درشت تری دارد و کمتر آسیاب می‌ شود. به همین دلیل وقتی از این نوع نمک برای طعم دار کردن غذاها استفاده می شود، مزه آن را در دهان خود احساس خواهید کرد. البته با وجود انواع مواد معدنی و ناخالصی های نمک دریا، طعم و مزه این نوع نمک در برندهای مختلف تفاوت زیادی دارد.

 کدبانوها و آشپزهای حرفه ای که در شغل خود زبانزد عام و خاص هستند، بر اساس مزه، بافت و رنگ در استفاده از انواع نمک ها ایجاد تفاوت نمک در غذا ها بهره می برند. همان طور که گفتیم نمک دریا نسبت به نمک عادی، دانه های درشت تری دارد؛ به همین دلیل این امر در نحوه مزه دار کردن انواع غذاها نیز بسیار متفاوت و خاص می باشد. معمولا برای تهیه انواع سالادها می توانید از این طعم دهنده استفاده کنید.

از نظر تفاوت این نمک ها در تاثیر آن برای سلامتی بدن، هنوز هیچ تحقیق و نتایج علمی بیان نشده است. در واقع تفاوت شاخصی بین این انواع وجود ندارد و هر یک از این انواع نمک به دلیل دارا بودن کلرید سدیم و مواد معدنی نتایج مشابهی را ایجاد خواهند کرد. مزیت نمک تصفیه شده نیز به دلیل عدم وجود افزودنی ‌ها و به خصوص ماده Anti Caking باعث سلامتی بیشتر و جلوگیری از خطرات احتمالی خواهد شد.

غذالند

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار